2015. július 31., péntek

Vasárnapi dzsessz a csabai főtéren


A Főtéri nyár rendezvénysorozat részeként augusztus 2-án este hattól a Trans-Formation együttes lép fel a békéscsabai főtéren.

A zenekar 2005 júliusában alakult. A jazz világában szokatlan hangszer-összeállítás jellemzi, aminek a különleges hangzás az eredménye. A ritmus-szekciót gitár, basszusgitár és ütőhangszerek alkotják, ezekhez társul a fuvola, illetve a szoprán szaxofon.

Pályafutásuk során a játékosok mindegyike tett már kitérőt sok más zenei stílus felé. Ezeket, a tapasztalatokat, irányzatokat, érzéseket az együttes tagjai egy különleges zenei szövetté alakítják - transzformálják, melyet a TRANS-FORMATION név fémjelez.

A Trans-formation saját kompozíciókat ad elő. Zenéjét műfaji besorolás szerint a jazz tágan értelmezett korlátai közé lehet beszorítani, de tartalmaz kortárs zenei elemeket és helyenként világzenei hatások is fűszerezik. A szerzeményeket legtalálóbban „kortárs jazz-fantáziáknak” lehet a nevezni.

Hangulatát tekintve rendkívül sokszínű érzelmeket közvetít - melankolikus, harsány, édeskés, tüzes, fanyar, játékos és helyenként groteszk.



Forrás: www.pozsareszter.hu és www.youtube.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése