2015. szeptember 27., vasárnap

Egy kis éji zene - Időutazás Mozarttal


2015. október 5-én, hétfőn kerül megrendezésre Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban az Alföld Quartet Mozart estje. 

Különleges és egyedülálló vállalkozásba fogott a Csabagyöngye Kulturális Központtal az Alföld Quartet. Olyan estet álmodtak meg, ami Wolfgang Amadeus Mozart zenéjével varázsolja el közönségét, miközben társművészetek segítségét is igénybe véve teszi még teljesebbé az élményt.

Mozart bécsi leveleiből vett részletek is elhangoznak az Alföld Quartet legújabb produkciójában, amit a zenetörténet egyik legnagyobb géniuszának vonósnégyeseire épít a zenekar. Az együttes kürt és klarinétművészekkel is kiegészül egy-egy darab erejéig, elhangzik így többek között az A-dúr klarinétkvintett és az F-dúr divertimento is.

Ez az este vallomástétel. Vallomástétel Mozart muzsikájával arról a csodálatról, ami bennünk van. A csodálatról, ami kíséri mindazt, ami útitársként mellette volt életútján. Útitársa volt tehetség, lázadás, szerelem, siker, nélkülözés, zsenialitás. Mindez megismételhetetlen csodává tette ezt a tragikusan rövid életutat. Csodává, amely már gyermekként megmutatkozott benne, amiről apja így vall: „Be akarom mutatni a világnak ezt a csodát… ma, amikor minden csodát tagadnak.”

Forrás: www.csabagyongye.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése