2015. október 18., vasárnap

Női röplabda NB1: Békéscsaba - Vasas


2015. október 21-én (szerdán) a Vasas-Óbuda ellen játssza az első hazai bajnokit a Békéscsabai Röplabda SE.

A Magyar Kupa címvédő Vasas Óbuda együttese nem titkoltan azzal a céllal vág neki a szezonnak, hogy a hazai bajnokságban és a kupában is az első helyet szerezze meg. A Vasasnál tehát mernek nagyot álmodni... És nyilván komolyan is gondolják, hiszen példátlan módon négy idegenlégióssal, két amerikai és két brazil játékossal vágnak neki a szezonnak. 

Ami az egészben érdekes, hogy a magyar versenykiírás szerint a jegyzőkönyvbe egyszerre csak három külföldi játékos lehet beírva, így Jókay Zoltánnak (illetve a szezon első meccsein Buday Balázsnak) ismét egy új, korábban nem ismert kihívással kell megismerkednie - kit hagyjon ki a keretből a hazai bajnokikon. A csapat nemzetközi szereplését mindez nem érinti, tehát a Közép-európai Ligában és a Challenge-kupában akár mind a négy légiós egyszerre a pályán lehet.

A Linamar-BRSE két hazai 3.0 arányú győzelemmel kezdett a Közép-európai Ligában (A Gödöllő és az OK Porec ellen), míg a Vasas a szlovéniai Mariborban játszott, ahol a Branik Maribor ellen 3:0-ás vereséget szenvedett, majd 3:1-re legyőzte a horvát Mladost Zagreb csapatát.

Az előző bajnokság két döntősei tehát átalakított csapatokkal csapnak össze Békéscsabán a Városi Sportcsarnokban szerdán 18 órától.
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése