2015. november 5., csütörtök

Jóccakát, anya...


2015. november 13-án mutatják be Békéscsabán a Jókai Színház Stúdiószínházában Marsha Norman "Jóccakát, anya..." című színművét

Újra Békéscsabán rendez a Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, Csiszár Imre. A Jókai Színházban a Tévedések vígjátékát követően ezúttal a több elismerést is szerzett Marsha Norman: Jóccakát, anya... című művet viszi színre. A kétszereplős darabot Kovács Edit és Tarsoly Krisztina játssza, a bemutatóra november 13-án kerül sor a Stúdiószínházban.

A kérdés: mit tennél, ha valaki, akit nagyon szeretsz, például a gyereked, egyik este leülne veled szemben, és nyugodt hangon közölné, hogy még mielőtt felkel a nap, véget vet az életének. Ezzel a dilemmával találkozik Thelma Cates is. A lánya, Jessie egy középkorú, epilepsziás nő, egy elrontott házassággal és egy drogfüggő, törvénykerülő fiúval a háta mögött, aki semmi okot nem talál, hogy folytassa az életét.

Anya és lánya utolsó éjjelüket töltik együtt, emlékeznek, pletykálnak, mély kérdéseket tesznek fel egymásnak, őszintén felelnek a másiknak, s minden érzékeny pillanatban szájukba tömnek egy bonbont vagy egy habcsókot. Apránként tárul elénk két nő jelene, múltja, világnézete s két ellentétes személyiség éles rajza.

Hogyan képes Thelma meggyőzni a lányát, hogy érdemes élni? Hogyan lehet kiragadni őt a halál öleléséből? A darabot 1983-ban mutatták be a Broadway-n, és elnyerte a Pulitzer-díjat, illetve a legjobb darabnak járó díjat és a kritikusok díját.

Forrás: www.facebook.com/jokaiszinhaz.bekescsaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése