2015. december 28., hétfő

A Budapest Bár Szegeden


2016. január 5-én 19 órától Szegeden, az IH Rendezvényközpontban lép fel a Budapest Bár zenekar.

Kitűnő zenekar, fantasztikus egyéniségű énekesek és nagyszerű dalok – mára elmondhatjuk, hogy a Budapest Bár megváltoztatta a véleményünket arról, hogy hogyan szólal meg egy cigányzenekar. 2014-ben két lemezt jelentettek meg, Húszezer éjszakás kaland és Délutáni csókok címmel, 2015-ben pedig egy különleges klezmer albumot készítenek. Ezen a koncerten ebből az ezerszínű, de a Budapest Bár zenekar kitűnő zenéje által összefogott repertoárból válogatnak. Természetesen a régi nagy kedvencek sem maradnak ki a műsorból.

A Budapest Bárt Farkas Róbert alapította és vezeti. Eredeti szándéka az volt, hogy a új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Az együttes megalakulása óta több generációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe. Korok, kultúrák és generációk találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt.

Nem álltak meg azonban azoknál a daloknál, amelyek illeszkednek egy cigányzenekar repertoárjához. A régi kuplék, filmdalok és slágerek után tovább haladtak korban és tovább feszegetik a cigányzenekari hangzás határait. Aki volt mostanában a zenekar koncertjein, hallhatta, hogy a zenekar a 20-as 30-as évekhez fűződő rajongása mellett egyre többször nyúl a közelmúlt emblematikus rock- és pop slágereihez. Feldogoztak Tom Waits, Simon and Garfunkel, Nick Cave, LGT, David Bowie számokat, sőt, Depeche Mode-ot is. Valljuk be, nem nagyon hallottuk még cimbalmon ezeket a dalokat.

A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob).
Énekesek:  Behumi Dóri, Németh Juci, Frenk, Szűcs Krisztián, Keleti András és Kiss Tibor.

Forrás: www.ihrendezvenykozpont.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése