2015. december 15., kedd

Ifjúság - december 24-től a mozikban


2015. december 24-én kezdik vetíteni Magyarországon Paolo Sorrentino Ifjúság című filmjét.

magyar cím (korhatár): Ifjúság (12)
eredeti cím: Youth
műfaj: Dráma
játékidő: 118 perc
mozipremier (Olaszország): 2015. május 20.
mozipremier (Magyarország): 2015. december 24.
rendező: Paolo Sorrentino
a forgatókönyvet írta: Paolo Sorrentino
filmstúdió: Indigo Film
magyar forgalmazó: Mozinet

Az olasz születésű Paolo Sorrentino 2013-ban már bizonyította, hogy remek rendező, aki akár Fellini műveit is képes felidézni. Legújabb filmjével újfent erre készül, ez alkalommal néhány Oscar-díjas színészt nyer meg magának és velük forgatta le az Ifjúságot.

Történet:

Az Alpok svájci részén járunk, egy luxusszállodában, ahol Fred (Michael Caine) a világhírű zeneszerző és karmester éppen egyik jó barátjával pihen, élvezik a nyugdíjas éveiket. A jó barát szintén neves ember, Mick (Harvey Keitel) ugyanis filmrendező.

Fred érdeklődéssel szemlélődik a nagyvilágban, jelen esetben a hotel falai között élő többi vendéget, vagy éppen lányát (Rachel Weisz), aki problémákkal küszködik, de megemlíthetjük azokat a fiatal forgatókönyvírókat is, akik éppen Mickkel dolgoznak. Fred saját élete munkásságát már lezártnak tekinti, ám vannak néhányan, akik még igényt tartanak munkájára, azt szeretnék, ha II. Erzsébet kérésére Fülöp herceg születésnapján vezényelne. Fred nem szeretne már a munkával foglalkozni, a király család viszont meglehetősen kitartó eme kérdéskörben.

Szereplők:

Michael Caine, Harvey Keitel, Laura De Marchi, Rachel Weisz, Paul Dano, Mark Kozelek, Adam Jackson-Smith, Robert Seethaler, Alex Macqueen, Luna Zimic Mijovic, Dorji Wangchuk, Chloe Pirrie, Alex Beckett, Nate Dern, Mark Gessner

Forrás: mozi-filmek.hu

Előzetes (magyar felirattal):



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése