2015. december 12., szombat

Magna Cum Laude for UNICEF


2015. december 29-én különlegesnek ígérkező jótékonysági koncertet rendez az UNICEF a Magna Cum Laudéval közösen a Budapest Kongresszusi Központban. 

A koncerten közreműködik: a Magyar Virtuózok és a Magyar Rádió Gyermekkórusa. A koncert bevételeit a veszélyben lévő - például az éppen aktuálisan veszélyeztetett szíriai - gyerekek megsegítésére fordítja majd az idén 40 éves nemzetközi szervezet. 

A mostani eseményből, a szervezők évente ismétlődő sorozatot kívánnak építeni, amellyel mindig a leginkább rászoruló gyerekeket segíthetik. Utóbbi azért is különösen fontos, mert az "UNICEF ott segít, ahol a probléma forrása van", azaz helyben, a kritikus területeken. Ezek közé tartozik a háborúk által sújtott Szíria, Afganisztán, a Közép-Afrikai Köztársaság és Dél-Szudán is, ahol az otthon maradtaknak hatalmas szükségük van a minden napos támogatásra. 

Noha az utóbbi évtizedekben a különböző kormányok összefogásának köszönhetően jelentősen csökkent az 5 éven aluli gyermekek halandósága, a helyzet közel sem kielégítő. A gyerekek szempontjából az elmúlt két év különösen nehéz volt: 2014-et az UNICEF pusztító évnek nyilvánította! 15 millió gyermeket érintettek súlyos konfliktusok, például a már említett országokban. De nem pusztán a háborúk nehezítik a fiatalok életét: naponta 16 ezer gyerek hal meg olyan okok miatt, amelyek megelőzhetők lennének. Ilyen ok például, hogy nem kapnak elegendő ételt, vizet vagy gyógyszert.

Épp ezek miatt az okok miatt, 2014-ben már 934 vészhelyzeti intézkedést hajtott végre az UNICEF, ami 755-tel több, mint a 2013-as évben. Az idei évben a háborúk a legtöbb helyen tovább folytatódtak, ráadásul komoly természeti katasztrófák is történtek, mint például a nepáli földrengés. A 2015. december 29-i Magna Cum Laude jótékonysági koncert bevételeit épp az ilyen problémák megoldására fordítja majd a szervezet.

A rendhagyó koncerten a zenekar legnagyobb régi és új slágerei egy különleges akusztikus és szimfonikus hangszerelésben csendülnek fel a Magyar Virtuózok közreműködésével. A produkció vendége lesz ezen az estén a Magyar Rádió Gyermekkórusa is. 

Jegyek: broadway.hu

Forrás: passzio.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése