2016. január 18., hétfő

Linamar BRSE - Jászberényi RK Magyar Kupa elődöntő


2016. január 19-én rendezik meg Békéscsabán, a Városi Sportcsarnokban a női röplabda Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóját, amelyen a Linamar-BRSE a Jászberényi Röplabda Klub csapatát fogadja.

Kedden este egy újabb jelentős lépés, egy újabb sor a históriás könyvbe, egy újabb történelmi pillanat következhet Békéscsabán, hiszen a Linamar - Békéscsabai Röplabda SE, első Magyar Kupa döntőjébe juthat be. 

A képlet egyszerű, hiszen a viharsarkiak múlt heti Jászberényben aratott 3-1- es győzelmük okán, már lépéselőnyben vannak, és a finálé kiharcolásához hazai pályán elegendő lenne két szettet nyerniük. Abban mindenki biztos lehet, hogy nem lépnek elbizakodottan a parkettre a csabai lányok, hiszen ahogyan azt már többször is írtuk, a kupa az más műfaj. Elegendő csak a keddi ellenfél előző körös bravúrjára gondolnunk, ahol a jászságiak egy otthon simán elveszített első mérkőzés után, a fővárosban tudtak nyerni, majd aranyszettben búcsúztatni  az előzőleg esélyesebbnek tartott UTE gárdáját. 

Az óvatosság tehát, nem csak a kötelező tisztelet miatt fontos, hanem a berényiek szimpatikus küzdőszelleme miatt is! Mindazonáltal tény az is, hogy ebben a szezonban csak a Dinamo Krasnodar volt képes két vállra fektetni Sasa Nedeljkovic gárdáját. A csapat tisztában van a célokkal, a szemekben ott van a győzni akarás mindent elsöprő tüze, ráadásként hetedik emberként buzdítja majd övéit a lelkes csabai szurkolótábor.

Kedden este tehát ismét egy álom kapujához érkezik el a bajnokcsapat, s mindenki abban bízik, hogy az utolsó előtti lépést is sikerrel veszi a társaság, és kvalifikálja magát a Magyar Kupa február 12-én esedékes döntőjébe, amelynek az Érd Aréna ad majd helyet.

A BRSE szakmai igazgatója és utánpótlás szakág vezetője így látják az esélyeket:

Kormos Mihály szakmai igazgató: Előnybe kerültünk az első meccsen szerzett 3-1-es győzelemmel. Mindenki úgy gondolja, hogy már kezünkben van a hőn áhított kupadöntő. Nagyon rossz lenne, ha elbíznánk magunkat. Több okból kifolyólag is. Jászberény hasonló helyzetből verte ki az Újpestet a negyeddöntőben. Első meccsen 60 percig szenzációsan játszottak, csak vért izzadva tudtuk megtörni Őket. Egyre jobb formába lendültek. Ezt mutatja a nyíregyházi bravúros győzelmük is. Egy biztos, ha Magyar Kupát szeretnénk nyerni akkor teljes koncentrációval kell röplabdáznunk. Az irányító Brkovic mellett Pintérre és a bolgár ütőjükre, Misonovára kell nagyon figyelnünk. Ha olyan magas színvonalon játszunk kedden mint az idegenbeli meccs utolsó két játszmájában akkor meglesz a klubtörténelmi finálé.

Nagy Attila: 15 év kemény munka, és még mindig vannak célok, álmok, történelmi lehetőségek, csodás meccsek, izgalmas csapatok. Mindannyian büszkék vagyunk az elmúlt szezonokra, az idei parádés teljesítményünkre, arra, amit elértünk, s arra ahogy elértük. Magyar Kupa döntőt még nem sikerült játszanunk, szívből remélem, hogy hamarosan már erre is büszkék lehetünk, s hogy a legfényesebb éremmel tudunk majd gazdagodni. Nagyon nehéz meccsre számítok, hiszen egy kiváló ellenfél érkezik kedden, senkit ne tévesszen meg, hogy előnyben vagyunk, hiba lenne elhinni idő előtt, hogy a csata már eldőlt. Biztos vagyok benne, hogy nem is teszik meg ezt a lányok, s abban is, hogy felkészültek, és az eddig tőlük látott magas szintű játékot hozzák kedden.

A mérkőzés január 19-én, kedden, 18 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

Forrás: www.facebook.com/roplabda 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése