2016. január 1., péntek

Magyar Kultúra Napja - Herczku Ági és a Banda


A Magyar Kultúra Napja alkalmából Herczku Ági és a Banda lép fel 2016. január 21-én Budapesten a Csili Művelődési Központban.

Herczku Ágnes és Nikola Parov a magyar népzenei, világzenei élet megkerülhetetlen személyiségei. Műsorukban Herczku Ágnes Bandázom című, 2014 végén megjelent CD-jének, valamint Tüzet viszek című hagyományőrző albumának dalai mellett az aranylemezes, többszörös Fonogram-díjas szerzőpáros saját szerzeményei, világzenei feldolgozásai szerepelnek.

A Bandázom lemez nem csak itthon kapott dicsérő kritikákat, de számos nemzetközi sikert is magáénak tudhat. Nem sokkal megjelenése után két hónapon át szerepelt a világ legrangosabb világzenei listáján. A World Music Charts Europe toplistát a világ 25 országának mintegy 50 világzenei szakembere havonta állítja össze.

A két legnevesebb nemzetközi világzenei szaklap, a Songlines és az Froots magazin is elismerő kritikát jelentetett meg Herczku Ágnes Bandázom című lemezéről. Az album egyik dala, a Gyimesi Karszilamasz pedig felkerült a Songlines magazin áprilisi számának válogatás CD-jére is.

A Herczku Ági és a Bandát a nemzetközi zsűri a több mint ezer jelentkező zenekar közül beválogatta a 2015 októberében megrendezett legnagyobb nemzetközi világzenei vásár és fesztivál, a Womex programjának hatvan fellépője közé is.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni és a belépőjegyeket átvenni személyesen a Csili információban lehet (A épület).

www.csili.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése