2016. február 8., hétfő

Békéscsaba 1912 Előre – HR-Rent Kozármisleny


2016. február 10-én 18 órai kezdettel Magyar Kupa negyeddöntő mérkőzést rendeznek Békéscsabán, a Kórház utcai stadionban. A Békéscsaba 1912 Előre a HR-Rent Kozármisleny gárdáját fogadja.

Mindkét csapat internetes honlapján megtalálhatjuk a találkozó előzetesét: 

Beharangozó az 1912elore.hu oldalról:

Kozármisleny akkor (sem igazán) válik érdekessé egy Baranyától távol élő ember számára, ha az ember Pécsről, a megyeszékhelyről, a legrövidebb úton akar eljutni Villányba, mondjuk vörösbor a miatt. Tudniillik, ha délnek indul és elhagyja Pécset, az első település 9,6 km megtétele után Kozármisleny lesz, amelynek mintegy hatezer lakóját 2007. július 1. óta városlakóknak mondhatjuk.

A település az utóbbi években elsősorban labdarúgó csapatának eredményeivel hívta fel magára a figyelmet. Ha jobban utánanézünk, megállapíthatjuk, hogy tényleg imponáló az a folyamatos fejlődést mutató eredménysor és teljesítmény, amit az együttes a XXI. században felmutatott.

Dióhéjban összefoglalva: 2002-ben Baranya megye bajnokaként, jutott fel az NB III Dráva csoportjába. Öt szezon után (helyezések: 6.; 10.; 4.; 7.; 1.) a csoport bajnokaként lépett magasabb osztályba, az NB II-be, ahol a Nyugati csoportba nyert besorolást. Hat eredményes szezon következett (helyezések: 7.; 8.; 6.; 8.; 2.; 2.), az utolsó után alanyi jogon lett tagja az egycsoportos NB II mezőnyének. Itt könnyűnek találtatott, a 2013/14-es (első egycsoportos NB II-es szezon) bajnokságban elért utolsó előtti helyezésük után az NB III Közép csoportjába kerültek. Itt játszanak ma is, az előző szezonban a Vác mögött másodikak lettek. Jelenleg a tabella élén állnak 42 ponttal, előnyük 11 pont a második helyezett Dunaharaszti MTK előtt.

Úgy tűnik, klub vezetői komolyan gondolták, hogy a kisváros csapatát, a legjobbakra jellemző jellel – olyannal, amelyikkel az NB I-es és NB II-es csapattal rendelkező városokat jelölik -, hosszú távon is felteszik az ország labdarúgó térképére. A klub egyik tulajdonosa nem véletlenül mondogatja a csapat melletti érveléseikor, hogy tíz említésből nyolcszor a labdarúgócsapat miatt emlegetik Kozármislenyt Magyarországon.

Jól illusztrálja ezt a vezetői véleményt az együttes idei Magyar Kupa menetelése is. A Kozármisleny úgy jutott el a negyeddöntőig, hogy eddig négy, nála magasabb osztályban játszó csapatot búcsúztatott el a küzdelmektől. Az első fordulóban az NB II-es BFC Siófok (4-2 hosszabbítás után) lett az áldozatuk, ettől kezdve már csak NB I-es csapatok életét keserítették. Sorrendben Puskás Akadémia (2-0), DVTK (1-0). A legjobb nyolc közé jutásért a Budapest Honvéd csapatát idegenben és haza pályán is 2-1 arányban győzték le.

Tehát nem lesz egyszerű dolgunk, ha túl akarunk jutni ezen az akadályon is, ha ott akarunk lenni a Magyar Kupa végelszámolásánál, ha ott akarunk lenni, ahol akár a nemzetközi szereplés jogait is osztják. Ilyen jogot a Magyar Kupában kizárólag az első, vagy a második helyezett csapat nyerhet, a második is csak akkor, ha a kupagyőztes az FTC lesz. Erre a lehetőségre a bajnoknak tekinthető Fradin kívül mind az öt NB I-es csapat nagyon komolyan pályázik is. A Magyar Kupa sorozat legjobb nyolc csapata között egyébként három NB III-as (Kozármisleny, Nyíregyháza, Tiszaújváros) és öt NB I-es csapat szerepel (Békéscsaba, Debrecen, Ferencváros, Újpest, Székesfehérvár).

A Kozármisleny elleni történelmünk nagyon rövid, mindössze két NB II-es bajnoki mérkőzést játszottunk eddig egymás ellen, a 2013/14-es szezonban. Mindkét hazai pályán 2-1 volt az eredmény. Békéscsabán mi, Kozármislenyben a Kozármisleny győzött.

Hazai pályán (2013. 11. 09.) az alábbi csapattal kezdtük a mérkőzést: Póser Dániel – Ali-Tolmbaye Calvin, Szűcs István, Balogh Zsolt, Király Patrick, Marcollini Dantes Bertucci Lucas, Tölgyesi Viktor, Juhász György, Leucuta-Dan Aexandru, Pozsár Gábor, Mosquera Mina Arbey. Csere: Radványi Dávid a 46., Pantovic Nikola a 61., Soós János a 71. percben. Góljainkat Pozsár a 28. és Pantovic a 73. percben szerezték. Az ellenfél góllövője: Nagy Mihály Krisztián a 30. percben.

Idegenben (2014. 05. 17.) a következő csapatot küldte pályára a Komjáti András, Pásztor József edzőpáros: Póser Dániel, – Vozár Dávid, Albert István, Balogh Zsolt, Király Patrick, Juhász György, Gajdos Zsolt, Bagi István, Marcollini Dantes Bertucci Lucas, Pantovic Nikola, Prasler Thomas Michel. Csere: Mosquera Mina Arbey az 59., Pozsár Gábor a 74., Balogh Milán a 84. percben. Gólunkat Thomas Prasler a 49. percben szerezte. Az ellenfél góllövői: Petrók Viktor a 39. és Oláh Lóránt a 45+1. percben voltak.

Németh Zsolt (az ellenfél edzőjének nyilatkozata a mérkőzéssel kapcsolatban): – Látva a Békéscsaba téli átigazolásait, kijelenthető, hogy ellenfelünk megerősödött. Sajnos eközben mi elvesztettük őszi házi gólkirályunkat, meghatározó játékosunkat, Wittrédi Dávidot, aki Zalaegerszegre igazolt. Ez komoly érvágás számunkra, az ő pótlása nem megoldott. Tudjuk, hogy a párharc esélyese a Békéscsaba, hiszen 2 osztállyal magasabban szerepel, ráadásul jól erősített, tehát lényegesen jobbak a kilátásaik. Ettől függetlenül, ahogy eddig sem, úgy most sem fogunk feltartott kezekkel pályára lépni NB I-es ellenfelünk ellen. Nekünk nincs veszíteni valónk, már az is nagyszerű dolog, hogy idáig eljutottunk. Ígérhetem, mindent megteszünk azért, hogy olyan eredményt érjünk el, amivel marad esélyünk a továbbjutás hazai pályán történő kiharcolásra, ami nagyon nagy siker lenne számunkra.

Nem lesz könnyű tehát áthámoznunk magunkat ezen az akadályon, de ha tényleg ott akarunk lenni a kupában a legjobbak között, akkor a két meccs összesített végeredménye nekünk kell, hogy kedvezzen. Ehhez hazai pályán olyan különbséggel kell nyernünk, hogy a visszavágón ne érhessen bennünket kellemetlen meglepetés. A megnyugtató különbségű győzelem eléréséhez elengedhetetlenül szükségünk van szurkolóink biztatására, mert ez tényleg erőt és önbizalmat ad nekünk és erre az egész tavaszi szezonban rendkívül nagy szükségünk lesz, hiszen mindannyian tudjuk, hogy együtt erősebbek vagyunk!


Beharangozó a kozarmislenyfc.hu oldalról:

Szerdán, 18:00-kor első tavaszi tétmérkőzésünkre kerül sor Békéscsabán, a Magyar Kupa negyeddöntőjének első összecsapásán.

A kupaküzdelmekben sosem jártunk ilyen magasságokban és azon leszünk, hogy folytassuk remek szereplésünket.

NB II-esként is csak ritkán jutottunk a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé, most pedig hogy NB III-asként – nem is akármilyen előzményekkel – indultunk tavaly nyáron, talán legmerészebb álmainkban sem gondoltuk, hogy ilyen sikeres őszt tudhatunk magunk mögött.

A bajnokságot 11 ponttal vezetjük és eközben bejutottunk a Magyar Kupa legjobb 8 csapata közé, ami soha korábban nem sikerült még!

Nagy siker ez klubunk életében, de biztosíthatunk mindenkit, hogy a játékosok ugyanolyan elszántak, mint voltak és ők nem szeretnének megelégedni ennyivel.

Nyilván nem mi vagyunk a párharc esélyese, ahogy a Siófok, Puskás Akadémia, DVTK és a Bp. Honvéd ellen sem mi voltunk, de tudjuk a végeredményt…
Ahogy azokon a találkozókon sem, úgy most sem fogunk feltartott kezekkel pályára lépni.

Tudjuk, hogy a Békéscsaba remek körülmények között Törökországban edzőtáborozott, jó minőségű pályákon tréningezhettek, amihez képest visszalépés lehet a hazai környezet és az itthoni pályák talajának állapota.

Tudjuk, hogy ellenfelünk a téli átigazolási időszakban megerősödött és minden jel arra utal, hogy nem tettek le azon szándékukról, hogy meghosszabbítsák első osztályú tagságukat, ehhez 14 forduló alatt 4 pontot kellene ledolgozniuk riválisaikkal szemben.

Komoly erősítés kapusposzton Vukasin Poleksic, aki montenegrói válogatottként érkezik a Viharsarokba. Matus Paukner a szlovák Nitra csapatából érkezett, 17 mérkőzésen 17 gólt szerzett a szlovák másodosztályban. Takács Péter az NB II-es Mezőkövedről tette át székhelyét Csabára, míg utolsó információnk szerint egyelőre még csak kiszemelt, a törökországi edzőtáborban a lilákkal együtt készülő, angol nemzetiségű  Nathan Eccleston aki ugyancsak a támadó szekciót erősítheti.

A Békéscsaba gárdája a jövő hétvégén rangadóval kezdi meg tavaszi bajnoki szereplését,  hazai környezetben a Ferencvárost látják vendégül, így a kupamérkőzéssel élesíthetik a formát a bajnokságra.

A HR-Rent Kozármisleny sikeres téli felkészülésen van túl, a csapat gerince együtt maradt és ez lehet legfőbb fegyverünk, meg persze a remek öltözői hangulat, a jó közösségi szellem!

Mindent bele srácok Békéscsabán is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése