2016. február 20., szombat

Városi kedvenccel indul az idei Tavaszi Fesztivál Békéscsabán


A Békéscsabai Tavaszi Fesztivál közel egy hónapos rendezvénysorozata a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar előadásával indul el 2016. március 7-én, hétfőn, 18 órától a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Márciusban kezdődik az év első felének legszínesebb és legvártabb eseménye, a Tavaszi Fesztivál. A számos hazai és nemzetközi előadót és kiállítót felsorakoztató rendezvény a térség – és különösen Békéscsaba – életében hatalmas jelentőséggel bír.

Így nem is csoda, hogy a programsort március 7-én egy helyi kedvenc, a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar nyitja meg. A 60-80 fős társulat figyelemre méltó múlttal rendelkezik, hiszen 2016-ban ünnepli fennállásának 68. évét. Az amatőr zenészekből, diákokból, zenetanárokból összeverbuválódott csapat élvezetes koncerttel készül, a műsorterv magyar indulókat, szórakoztató szerzeményeket, és komolyzenei koncert- és versenyműveket is tartalmaz.

A Fúvószenekar a térség zenei életének virágoztatása mellett nagymértékben járul hozzá a vasutas kultúra hagyományainak megőrzéséhez, közvetítéséhez. Munkájuk elismerése sem maradhatott el, a számtalan szakmai díj közül kimagaslik a 2012-es, Szerbiából elhozott WASBE nemzetközi fúvószenekari versenyen megszerzett kategória győzelem és abszolút első helyezés.

A Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar estjét Döge Csaba vezénylésével hallgathatja meg a Csabagyöngye Kulturális Központba látogató kedves vendégünk, március 7-én, hétfőn, 18 órától.

www.csabagyongye.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése