2016. március 18., péntek

Equinox lemezbemutató koncert a Benczúr Házban


2016. március 24-én Budapesten, a Benczúr Házban tart lemezbemutató koncertet az Equinox együttes.

az Equinox együttes:
Kovács Linda és Eszes Viktória – ének
Borbély Mihály – altszaxofon
Márkus Tibor – zongora, szintetizátor 
Zana Zoltán  – tenorszaxofon, EWI szaxofon szintetizátor
Csuhaj Barna Tibor – bőgő
Jeszenszky György – dob

Belépődíj: 1500 Ft, postás dolgozóknak 1200 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1000 Ft.

„Márkus Tibor kompozíciói nemcsak szakmai és művészi szempontból figyelemre méltóak, hanem egyben mély mondanivalót is tartalmaznak.” (Binder Károly)

A modern mainstream jazzt játszó Equinox számos jazzfesztiválon, hazai és külföldi városban koncertezett pályafutása során. Repertoárjukat az Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, zenekarvezető Márkus Tibor szerzeményei alkotják, melyeket a modern kompozíciós elemek felhasználása mellett a dallamosság és befogadhatóság megtartása jellemez. 

A kvartettet a zenekar neve alatt eddig megjelent négy albumon, valamint Márkus Tibor további három CD-jén is élvonalbeli művészek – Kovács Linda, Király Martina, Lakatos Ágnes, Urbán Orsolya, Juhász Gábor, Mohai Tamás, Fekete Kovács Kornél, Dés András, Tóth Viktor, Borbély Mihály, Elek István, Schreck Ferenc, Kovács Tamás – vendégszereplése egészítette ki. 

Az Erkel Ferenc-díjas zeneszerző legújabb, Mysterious Tales című dupla CD-je hűen tükrözi a szerző zenei korlátokat és műfaji határokat nem ismerő művészi hitvallását. Rendkívül változatos hangszerelésű és stílusú kompozíciói – melyek közt találhatók szóló zongora darabok, jazz kvartettre, kvintettre, oktettre, kórusra és nagyzenekarra írott, vokális és instrumentális kompozíciók, valamint computerre és elektronikus hangszerekre írt kortárs és rock zenei darabok, sőt még DJ scratch és rap elemeket alkalmazó szerzemény is – több mint 40 előadó közreműködésével „a zene megbonthatatlan egységét hirdetik”, ahogy a szerző fogalmaz. 

„A lemezen a modern mainstream mellett jelen vannak a free, a fúziós, rockos, populáris, sőt még bizonyos kortárszenei elemek is, mégsem széteső az egész: a darabok jól kontrasztálnak egymással, s egyfajta szinopszisát tükrözik a mai zenének – természetesen a jazz világán belül. Ez egy érdekes darabokból, gondosan összeállított lemez, kidolgozott, jól összepróbált előadásban és nívós szólókkal.” írta az albumról Gonda János.

A szeptett a koncerteken olyan nagy sikerrel szerepelt, hogy a zenekarvezető Márkus Tibor úgy döntött, hogy állandósítja a zenekart, mivel új, érdekes zenei utak lehetőségét látja a formációban.
Így alakult meg az új Equinox.

Facebook: Márkus Tibor/Equinox

benczurhaz.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése