2016. április 6., szerda

Tavaszi Yu party


2016. április 16-án könyvbemutató és balkáni mulatós Yu party lesz Budapesten, az EllátóHázban.

A tavasz idén is legyűri a telet, ezt pedig déli létünkre kiadósan meg kell ünnepelni. Visszatérünk április 16-án a decemberi bulink színhelyére, az ELLÁTÓházba (1074 Budapest, Dob utca 19.), ahol újra megérezhettük a Yu Partik kezdeti hőskorszakának házibuli hangulatát, nem hiába volt az asztalokon is táncolás. Most még pluszban a szabadtéri terasz is kinyit, ahol sis ćevapok sülnek majd nagy örömünkre.

Mielőtt a tavaszi zsongás a táncparkettre hajtana bennünket, egy remek könyvet mutatunk be, a nemzetközi hírnevű jogászprofesszor Várady Tibor könyvében egyszerre van jelen a régmúlt, a közelmúlt és a jelen. Zoknik a csilláron, életek hajszálon - Történetek az irattárból c. könyv a vajdaságiakról szól, akik ott élnek/éltek, ahol változnak a "diszpozíciók", ám a problémák maradnak. Ahol igen terjedelmes a kávéházi dalok jogi históriája. Ahol békeszakértők cigányprímásként argumentálnak. Ahol oly gyakoriak az utcanév- és szoborcserék. Ahol nem veszélytelen az egyik, majd a másik nyelv használata. Beszélgetőtársa Csorba Zoltán lesz, vajdasági emberi sorsokat járnak majd körbe.

Tánc nélkül nincs déli mulatság: ezért a könyvbemutató után DJ Macsity és vendége DJ Vučko csapnak a lemezek közé, ismét irány az asztal teteje. Táncolunk kifulladásig, pihenés a teraszon pljeskavica, ćevap és sis ćevap szívderítő környezetében, amit a Balkan Grillnek köszönhetünk.

Kapunyitás 20.30h

21h Zoknik a csilláron, életek hajszálon - Történetek az irattárból c. könyv bemutatója, Várady Tibor szerzővel beszélget Csorba Zoltán

22h Yu party (balkáni mulatós zene)
Rezidens: DJ Macsity 
Vendég: DJ Vučko

Balkáni gasztrosarok a Balkan Grill jóvoltából: pljeskavica, ćevap és sis ćevap

Belépő: 1000 Ft, diákoknak 800 Ft

facebook esemény: www.facebook.com/events/1711982799043527

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése