2016. május 11., szerda

„Éneklő Magyarország” minősítő kórushangverseny Békéscsabán


„Éneklő Magyarország” minősítő kórushangversenyt rendeznek Békéscsabán, az Evangélikus Kistemplomban 2016. május 21-én, szombaton 15 órától.

„Éneklő Magyarország” minősítő kórushangverseny

Időpont: 2016. május 21. szombat, 15.00 óra

Helyszín: Evangélikus Kistemplom, Békéscsaba

Fellépő kórusok: Calandrella Kamarakórus és a  Békéscsabai Evangélikus Vegyeskar, vezényel: Kutyejné Ablonczy Katalin, valamint a Békéscsabai Református Gyülekezet Énekkara, vezényel: Hajtmann Ildikó.

Belépés: díjtalan

Fő támogató: Nemzeti Kulturális Alap

Az „Éneklő Magyarország” országos kórusminősítés hangversenyén közkedvelt békéscsabai énekkarok lépnek dobogóra, vállalva a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének, azaz a KÓTÁ-nak minősítési felhívásában szereplő feltételek szerinti megmérettetést.

A minősítés elsődleges célja, hogy elősegítse az amatőr énekkarok munkájának szakmai megítélését, rangot adjon rendszeres tevékenységüknek, fenntartsa a karéneklés értékes közösségi hagyományait, valamint serkentse az együttesek szakmai színvonalának emelkedését.

A klasszikus kóruszenei koncerten a Békéscsabai Evangélikus Vegyeskar az ún. „hagyományos” minősítés keretében az „Arany, Dicsérettel" fokozat megtartásáért, míg a Calandrella Kamarakórus „kategória” minősítésük fokozásáért, a „Hangversenykórus” cím megszerzéséért énekel. A kórusok szakmai felkészítője és karnagya Kutyejné Ablonczy Katalin.

A délután további fellépője az idén 20 éves jubileumát ünneplő Békéscsabai Református Gyülekezet Énekkara, Hajtmann Ildikó vezényletével.

Forrás: csabagyongye.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése