2016. május 14., szombat

Globe Színház (UK): A két veronai nemes - komédia angolul


A Shakespeare’s Globe Theatre és a Liverpool Everyman & Playhouse William Shakespeare: A két veronai nemes című vígjátékát adja elő  angol nyelven, magyar felirattal, 2016. július 1-jén Budapesten, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Shakespeare halálának 400. évfordulóján ismét turnéra indul a londoni Globe Színház, melynek egyedüli magyarországi állomásaként ezúttal a mester egy fergeteges, de kevésbé ismert korai vígjátékát látjuk vendégül a Margitszigeten. A két évvel ezelőtti nagysikerű Hamlet után a társulat idén egy komédiát ad elő, amely 21. századi módon eleveníti fel a drámaírás atyjának varázslatos színházi világát. A két veronai nemes Shakespeare költészetének egy másik oldalát mutatja meg: a féktelen humor és a szórakoztatás mesterfokának zsenialitását. A könnyed szerelmi komédiában cselszövés és zűrzavar alakítja a történetet, amit a színészek összehangolt játéka mellett sok zene, románc és egy kutya szerepeltetése tesz még élvezetesebbé.

A Margitsziget csodálatos természeti környezetében épített szabadtéri színpad előadása a nyár kihagyhatatlan szenzációjának számít: Shakespeare eredeti színházának mai képviselőivel tölthetünk el egy feledhetetlen, gondűző, kellemes estét a csillagos ég alatt.

Rendező: Nick Bagnall

További információ és jegyvásárlás: szabadter.hu/programok/item/2058-a-ket-veronai-nemes-globe-szinhaz-uk.html

Az előadásra a  Budapesti Nyári Fesztivál 2016 keretében kerül sor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése