2016. július 2., szombat

XIII. Kenyérünnep Orosháza-Gyopárosfürdőn


Orosháza városának legnagyobb és legrégibb hagyományoknak örvendő rendezvénye az Európai Kenyérünnep, melyet szokás szerint augusztus 20-án tartanak meg az Orosháza-Gyopárosfürdői Gyógy-, Park- és Élményfürdő területén, immáron 13. alkalommal.

Az orosházi kenyér sikere a múlt század elejére tekint vissza, amikor is Gémes Ferenc, orosházi pékmester aranyérmet nyert saját portékájával a párizsi világkiállításon. Ennek megfelelően az új kenyér ünnepe különleges jelentőséggel bír az orosháziaknak, melyet minden évben egy fantasztikus hangulatú rendezvénnyel ünnepelnek meg.

Már a helyszín sem mindennapi: a gyönyörűen gondozott, mintegy húszhektáros parkerdőben található Gyopárosi Gyógy-, Park- és Élményfürdőben a kicsik és nagyok szórakozását számtalan medence, csúszdapark, fedett élményfürdő és számtalan egyéb vízi móka garantálja – tehát a fürdőruhát ne hagyja otthon!

Az önfeledt pancsolás mellett gyermekprogramok, ugrálóvárak, trambulin, vízibicikli és kézműves foglalkozás várja a kicsiket és nagyokat, míg a koncertek mellett megrendezésre kerül a Kenyérünnep Szépe nagymúltú szépségkirálynő választás is.

A zenére vágyók pedig Bódi Guszti és a Fekete Szemek, Fenyő Miklós, a Kelemen Kabátban, Csordás Ákos koncertjén szórakozhatnak.

Különleges szórakozást kínál az immár tradicionális Pékek utcája, ahol számos sütőipari különlegességet megkóstolhatunk, illetve betekinthetünk készítésük kulisszatitkaiba.

Végül a napot egy különleges látványos tűzijáték koronázza meg a Gyopárosi-tó felett.

www.facebook.com/events/1727313230878476

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése