2017. november 14., kedd

A Kamrapocok


Fekete Ádám: A Kamrapocok - bemutató 2017. november 18-án a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban (Ibsen Ház, Békéscsaba, Andrássy út 3.)

Frici zárkózott fiú, aki egy vidéki kisbolt raktárosaként dolgozik teljes elszigeteltségben. Hétköznapjait a bolt kamrájában tölti, és az ott felhalmozódó rendetlenség elpakolásával foglalkozik. Anyukáján kívül, akivel mindennap beszél telefonon, senkivel nem áll szóba, és nem is keresi mások társaságát. Egyetlen barátja Bonmó, a kamrapocok – egy apró lény, akit Frici maga hozott létre, hogy egyedüllétét elviselhetővé tegye. Frici és Bonmó együtt pakolnak, játszanak, elmélkednek, szórakoznak, így töltik gondtalan napjaikat, egymás társaságában. 

Amikor Frici és az anyukája között megszakad a napi telefonkapcsolat, a fiú és cinkosa mély bánatba zuhan. Nincs kedvük többé együtt játszani vagy beszélgetni, semmihez sincs kedvük többé. Hogy letörtségükön felülkerekedjenek, szükségük van valakire: egy harmadik személyre. Ehhez Fricinek és Bonmónak is nyitnia kell az oly veszélyesnek tűnő külvilág felé.

Az előadás olyan fontos gyerekproblémákkal foglalkozik, mint a beilleszkedés nehézsége, a barátok iránti felelősség, valamint egy fontos hozzátartozó elvesztése, a gyász és annak feldolgozása. Mindez sok humorral, játékkal és dalokkal, a gyerekek nyelvén szólal meg.

Rendező: Kovács Petra Eszter
Tervező: Mátravölgyi Ákos
Zeneszerző: Kákonyi Árpád
A DirAct Art és a Csodamalom Bábszínház kooprodukciója

6 éves kortól ajánlott

facebook.com/napsugarbabszinhaz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése