2015. október 26., hétfő

Gyulán lép fel a Hajdu Klára Quartet


2015. október 30-án 20 órai kezdettel Gyulán, a Vigadóban lép fel a Hajdu Klára Quartet.

Klára a hazai jazzélet kiemelkedő alakja, az ország és Európa népszerű jazz zenekar, a Balázs Elemér Group női énekese volt 2004 januárjától 2012 végéig. 2 aranylemezt, Fonogram díjat tudhatnak magukénak valamint teltházas koncerteket Magyarország és Európa számos nagyvárosában (Pozsony, Prága, Bécs, Oradea, München, Berlin, Róma, Párizs, Oslo, Glasgow London, Madrid…).

A Hajdu Klára Quartet 2008 tavaszán alakult Balázs József zongoristával, Soós Márton nagybőgőssel és Cseh Balázs dobossal, amellyel hazai klubokban és fesztiválokon egyaránt megfordultak.

2012 változást hozott a HKQ életébe, Balázs József és Cseh Balázs alapító tagok helyét Neumann Balázs zongorista és Hoff Marcell dobos vette át. A zenekar tagjai korábban is és jelenleg is játszanak együtt különböző formációkban, ízlésük és elképzeléseik hasonlóak, ezért hívták életre ezt a zenekart. Klára az eddig elért sikerei után szeretné saját elképzeléseit stílusához a legjobban illő zenésztársaival megvalósítani. 

Repertoárjukban saját kompozíciók és jazz standardek mellett pop dalok átdolgozásai és népdalok is hallhatók. A mainstream jazz-t ötvözik populáris zenével és saját elképzeléseikkel, így hangzásviláguk egészen egyedi, szívből jövő akusztikus muzsika, különleges zenei élményt ígérve a hallgatóságnak.

A pénteken 20 órakor kezdődő koncertre a belépés díjmentes.

Egy kis ízelítő a Hajdu Klára Quartet muzsikájából:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése