2015. október 26., hétfő

Kreizh Breizh Akademi koncert Békéscsabán


2015. október 30-án, pénteken, 19.30 órakor kezdődik Békéscsabán a Kreizh Breizh Akademi koncertje.

A Meseházi Alapítvány meghívására Békéscsabára érkezik és egy héten át a Meseházban vendégeskedik a Bretagne-i Kreiz Breizh Akademi. A látogatásuk célja a magyar népzenei dialektusokkal való megismerkedés, egy rövid tanfolyam keretében, melynek résztvevői professzionális zenészek, a világ több országából. A kurzus vezetője Erik Marchand, híres breton népzenész.

A tanfolyamon a magyarországi népzene jeles személyiségei fognak tanítani, az éneket Sebestyén Márta, a húros hangszereket Both Miklós (Napra zkr.), a fúvós hangszereket Makó Péter (Csík zkr.). A tanfolyam helyszíne a Meseház.

A hét során két nyilvános rendezvényre kerül sor, melyekkel a békéscsabai lakosság számára szeretnénk megmutatni ezt a – nemzetközi zenei életben is – jelentős eseményt.


A pénteki koncerten a népzenei kurzus résztvevői mutatják be a hét során elsajátított témákat, melyeket a breton népzenével ötvözve, egy világzenei produkció keretében adnak elő. A koncert helyszíne a Napsugár Bábszínház próbaterme, az Ibsen Ház emeletén.


1 megjegyzés:

  1. Most kaptam a szervezőtől: "Sajnálattal értesítjük az érdeklődő közönséget, hogy a ma estére meghirdetett, Drom egyesület magyar népzenei kurzusának bemutatója technikai okok miatt elmarad. Kérlek, szóljatok az ismerősöknek, hogy az érintettek időben értesüljenek róla. Köszönöm."

    VálaszTörlés