2015. november 25., szerda

Adventi gyertyagyújtás Sepsiszentgyörgyön


2015. november 29-én 19.30 órakor kerül sor az adventi gyertyagyújtásra Sepsiszentgyörgyön

Hatodik alkalommal állít Sepsiszentgyörgy önkormányzata advent első vasárnapján, november 29-én óriás koszorút a város központjában, idén új helyszínen, az épülő főtérén. Nemcsak a helyszín számít újdonságnak, az iskolák és óvodák műsorai mellett, ez alkalommal a műsor különleges meghívottja Luiza Zan jazzénekesnő.

Advent első vasárnapján, november 29-én Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere meggyújtja a város óriáskoszorújának első gyertyáját és továbbadja a lángot a városlakóknak. Az ünnepség november 29-én, vasárnap, 19.30-tól kezdődik sor a város új főterén.  Luiza Zan ünnepi dalai után, karácsonyváró zenés-verses műsort mutatnak be óvodások és diákok. Az ünnepi program a Csipike Napköziotthonos Óvoda Tipetupa és Csillag nagycsoportos gyerekeinek műsorából, Péter Izolda, a Plugor Sándor Művészeti Líceum tizenkettedik osztályos tanulójának szavalatából, valamint a Református Kollégium Refsonor kórusa által előadott énekekből áll.  Az ünnepély Márkus András római-katolikus plébános áldásával zárul.

A város idén is forró teával és mézeskaláccsal kedveskedik a gyerekeknek. Az igazi karácsonyváró hangulat megteremtésének nélkülözhetetlen elemei az ünnepi fények, ezek felkapcsolására a központban, a hagyományokhoz híven, szintén advent első vasárnapján kerül sor.

Luiza Zan Jászvásáron végezte tanulmányait, majd énekesnőként számos fesztiválon és versenyen vett részt, ezek közül a svájci Montreaux-ban elnyert Shure Jazz Voice Competition jelentette számára a legnagyobb elismerést. 2011-ben az Év zenésze elismerést kapta a díjkiosztó jazz gálán. Hazai és nemzetközi előadókkal működött közre, számos önálló koncertet tudhat maga mögött.

Forrás: idogep.transindex.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése