2015. november 26., csütörtök

Sóley az A38 hajón


Az izlandi énekesnő, Sóley Stefánsdóttir 2015. december 4-én Budapesten, az A38 Hajó színpadán lép fel.

Az izlandi art-pop Björk utáni generációjának egyik legtehetségesebbje, Sóley három éve már fellépett az A38 Hajón. Akkor a finom hangulatok törékeny művésznője első lemezét mutatta be - most itt az ideje, hogy májusban megjelent második albumával turnézzon. És Budapesten hol máshol léphetne fel, mint ismét az A38-on!

A törékeny izlandi énekesnő és multiinstrumentalista, Sóley Stefánsdóttir a 2011-es év egyik legnagyobb felfedezettje volt. Björkből, Zola Jesusból, Laurie Andersonból összegyúrt finom elektronikája, elmélyült, befelé űrhajózós, melankolikus hangulatú, de mindig felemelő zenéje, érett hangja villámgyorsan rengeteg rajongót szerzett neki.

Három évvel ezelőtt, első lemezének turnéján az egykori Soundkitchen jóvoltából Budapestre is eljutott - akkori együttesének, a Seabearnek másik tagjával, Sin Fanggel. Ez a belassult, kicsit hálószoba- és dreampopos, de tökéletesre csiszolt, végtelen aprólékossággal megkomponált, makulátlan hangzású elektronikus világ, a szomorkás dalok és Sóley csodálatos egyénisége itthon is sok-sok embert győzött és hatott meg.

"We Sink", Süllyedünk, mondta első lemezének címével, és hosszúnak tűnő hallgatás után, négy évvel később megjelenő második albumán Sóley ott veszi fel a fonalat, ahol az első végén elejtette. "Ask the Deep", amit Kérj mélységet!-nek vagy Kérd meg a mélységet!-nek egyaránt érthetünk: súlyos, magukba szippantó dalok, sötét és baljós, szürreális dalszövegek, mindehhez Sóley összetéveszthetetlen, tökéletesre polítozott elektronikus hangzása. Az Ask the Deep komoly előrelépés e nagyszerű énekes-komponista pályáján, és minden bizonnyal az öszi-téli idény egyik legkomolyabb koncertjére van kilátás északi dreampop-darkpop vonalon.

Jegyár: 3500 Ft, elővételben: 3000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.

Forrás: www.facebook.com/a38.hajo/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése