2016. január 8., péntek

A Komolyan lazulós vendége Simon-Mazula Tibor


A Komolyan lazulós sorozat vendége Simon-Mazula Tibor lesz Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban 2016. január 15-én.

A Komolyan lazulós című rendezvénysorozat következő vendége Simon-Mazula Tibor, aki festőművész, film- és videoklip rendező, ha a vizuális tevékenységeit soroljuk fel, és dobos, ha zenei jártasságát boncolgatjuk.

Az esten, mint ahogy lenni szokott, a beszélgetés során, megismerhetjük az alkotót és az embert. A Komolyan lazulós állandó moderátorával, Baji Miklós Zoltánnal (BMZ-vel) folytatott társalgást mintegy illusztrálva, a háttérben láthatjuk a műalkotások vetített képét, Simon-Mazula Tibor esetében, jellemzően festményeket. 

Az alkotó képei a klasszikus festészetet képviselik, annak minden tudásával, hogy megtalálhassa a mű megalkotásában és befogadásában rejlő izgalmakat és érdemeket. A csabai származású vendégünk jelenleg a tengerentúlon él és Amerikában ér el sikereket, így ez alkalommal nemcsak szakmai, hanem földrajzi távlatok is említésre kerülnek.

A „kirándulás” utána jön a szokott tombolahúzás, mely szokás nem csorbítja, hanem fokozza az est érdekességén, hiszen eddig minden alkalommal a meghívott művésztől valami egyedi került a felajánlás terepére. Ez most sem lesz másként.

Ami viszont egészen más lesz, az a zenei rész újrafogalmazás. A hajdani Rag Doll zenekar koncertjeiből fogunk felvételről vetíteni, ahol Simon-Mazula Tibor, mint dobos működött, illetve a sokoldalú alkotó zenével kapcsolatos munkáiból is láthat a kedves közönség egy válogatást.

Mindez 2016. január 15-én, pénteken 18.00 órakor indul a Munkácsy Mihály Múzeum Jankay–Kolozsváry–Tevan Gyűjteményének Jankay Termében. A rendezvény főszervezője a Jankay Tibor Művészeti Közalapítvány. A belépés ingyenes!

www.munkacsy.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése