2016. január 26., kedd

Boogie-Woogie Piano Night Jászberényben


2016. február 13-án Jászberényben a B. Part Caffe egy fergeteges Boogie-Woogie Piano Night helyszíne lesz.

Február 13-án igazán kivételes zenészkollektíva tart különleges ősbemutatót a Pure Blues koncertsorozat keretében. Három zongorista (Nemes Zoltán, Kertész Bence, Ábel Viktor) és egy szájharmonikás (Besenyei Csaba) lép színpadra, hogy változatos formációkat alkotva mutassa be a blues fejlődéstörténetét ismert és kevésbé ismert dalok által. Ragtime, swing, barrelhouse piano, jazz, Nashville-country, boogie-woogie és sok-sok blues várható, szóló, duó, trió és kvartett felállásban, rengeteg rögönzéssel és örömzenéléssel – bizonyos dalok egyedülálló módon 264 billentyűre, két énekesre és egy szájharmonikára hangszerelve fognak megszólalni.

A zenészek:

Nemes Zoltán (Jambalaya) – zongora, ének
A tradicionális New Orleans-i zene legfontosabb hazai képviselője, a Jambalaya zenekar alapítója és vezetője. Tavaly nyáron a műfaj hazájában is kipróbálta magát: az Egyesült Államokban turnézott Little G Weevil zenekarával, illetve szólókoncerteket adott – egyaránt hangos sikerrel.

Kertész „Crazy Benny” Bence (Sonny & Wild Cows, Pawnshop) – zongora
Crazy Bennyt leginkább Long Tall Sonny zenekarából, illetve Szabó Tamás „Good Morning Mr. Blues” projektjéből ismeri a hazai közönség. A barrelhouse piano és a rockabilly stílusok specialistája.

Ábel Viktor (Smart Jazz) – zongora
A fiatal szolnoki zongorista a ragtime és a swing ihletett szakértője. Zenélt óceánjáró hajón, gyakran tart szólóesteket és kísér énekesnőket, miként duóban, trióban és teljes zenekari felállással is rendszeresen lép színpadra.

Besenyei „Big Fat” Csaba (Redneck Roadkill, Pawnshop) – szájharmonika, ének
A magyar bluesélet „nagy öregjei” közé tartozó zenész immáron két évtizede játszik meghatározó szerepet különböző formációkban. Elkötelezett híve és művelője a déli blues-stílusoknak, zenei otthona a Delta-vidék és az autentikus country világa.

Forrás: jaszberenyiprogramok.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése