2016. február 19., péntek

Abai gimnazisták adják elő Dürrenmatt drámáját


2016. február 25-én Abán a Kultúr Közösségi Házban az Atilla Király Gimnázium diákjai bemutatják Friedrich Dürrenmatt: A fizikusok című drámáját.


A helyszín a „Les Cerisiers” magánszanatórium – egykori villa – szalonja. Megtartjuk a hármas egység szabályát: A helyszín mindvégig a villa szalonja, az időtartam rövidebb mint egy nap, a cselekmény egy szálon fut.

A szanatórium új szárnyában gazdag betegek foglalnak helyet, ezen a részen mindössze három beteg van: Einstein, Möbius és Newton, akik az 1-től 3-ig számozott szobákban laknak. Igazi mintapáciensek, egészen addig, amíg nem történik váratlanul két gyilkosság.

Rendőrök jelennek meg, és a két megfojtott ápoló ügyében nyomoznak. A mostani gyilkosság tettese Einstein, aki az állólámpa zsinórjával fojtotta meg az ápolóját. Az egy hónappal ezelőtti gyilkosságot Newton követte el, az áldozat szintén egy ápolónő volt. A főügyész azt akarja, hogy férfi-ápolókat hozassanak, s az igazgatónő hiába védekezik, hogy kolléganői cselgáncsoztak, birkóztak, ő maga pedig súlyt lök. Einstein nagyon zaklatott, hogy megnyugodjon hegedül... (doksi.hu)

Az előadás 17 órakor kezdődik. Belépő nincs, de adományokat köszönettel elfogadnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése