2016. február 19., péntek

Újabb rangadó következik a röplabda bajnokságban!

2016. február 21-én, vasárnap UTE - Békéscsaba női röplabda bajnoki mérkőzést rendeznek Budapesten, a Tungsram Sportcsarnokban.

Beharangozó az újpestiek honlapjáról:

Vasárnap délután a Békéscsaba látogat a Tungsram Csarnokba!

A Magyar Kupa közel két hetes szünetében sem pihent női röplabda csapatunk, hiszen gőzerővel készültek a most vasárnapi, február 21-i, 17 órakor kezdődő Békéscsaba ellen rangadóra.

Múlt héten pénteken, 12-én egy felkészülési mérkőzés játszottunk az MTK gárdája ellen, amit 3:1 arányban megnyertünk (21,–20,20,19), illetve napi egy, valamikor két edzéssel készültek a lányok.

Aktuális ellenfelünk három ponttal vezeti az idei bajnoki kiírást (a második Vasasnak negyvenkilenc pontja van), a tizennyolc mérkőzésből összesen ötvenkét pontot gyűjtöttek (a Vasas illetve az MTK tudott csak egy-egy pontot szerezni ellenük). A november végi összecsapáson csak az első szettben sikerült megszorítanunk a Csabaiakat, így egy „sima” 3:0-s győzelmet arattak ellenünk. A Magyar Kupában múlt héten pénteken a Vasassal játszották a döntőt, amit első alkalommal meg is nyertek.

Mi egy hármas győzelmi sorozatban vagyunk benne (Miskolc, Kecskemét és Nyíregyháza), aminek köszönhetően öt ponttal előzzünk meg a negyedik helyen álló Jászberényt és kilenccel az ötödik MTK-t. Együttesünk tizenkilenc mérkőzést játszott, ezeken negyvenöt pontot szerzett. Bár matematikailag még van esélyünk a második hely eléréséhez is, ehhez a hátralevő három meccs mindegyikét meg kell nyernünk, beleértve a vasárnapit is.

Ezúttal Lakatos Enikőt kérdeztük az előttünk és a mögöttünk álló időszakról:

„Nagyon örülök, hogy az elmúlt három összecsapásból hármat sikerült megnyernünk. A Miskolc elleni úgymond kötelező győzelem volt, amit sikerült is teljesítenünk. Örülök, hogy azok a csapatársak is pályára léphettek, akik máskor nem tudnak, hiszen fontos, hogy Andi (Milodanovics Andrea, csapatunk edzője – szerk.) tisztában legyen mindenki képességével és tudja hogy egy-egy adott helyzetben kit lehet becserélni. A Kaposvár mindig tud meglepetést okozni hazai pályán, így még jobban örülök, hogy ellenünk nem sikerült és 3:0-ra nyertünk. A nyíregyházi mérkőzésen voltak hullámvölgyeink, amiket ki kell küszöbölnünk, de összességében szerintem elégedettek lehetünk az eredménnyel, főleg annak tudatában, hogy fontos három pontot sikerült szereznünk.”

Encit arról is faggattuk, hogy mivel töltötték az elmúlt két hete.

„Az első héten tartottunk egy mini alapozást, ahol inkább az erőnlétre helyeztük a hangsúlyt, a mostanin pedig már labdás edzésekkel, a taktika begyakorlásával készültünk vasárnapra.”

És persze a legfontosabb kérdés: mire számít a Békéscsaba ellen!

„Tudjuk, hogy a „Csaba” nagyon egy jó csapat, amit a kupában be is bizonyított, hiszen 3:0-ra legyőzték a Vasast. Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a mérkőzésre és a legjobb formánkat mutatni, hogy mi legyünk az elsők, akik legyőzik a BRSE-t!”

www.volleycapak.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése