2016. március 29., kedd

Oldtimerek hétvégéje


2016. április 8-9-10-én ismét a budapesti Vasúttörténeti Pakban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű rendezvénye, melyet az Oldtimer Show Kft. most már "Oldtimer Show" néven rendez meg.

A 2015 októberi Disznótoros Kolbászfesztiválon bevezetett „Fesztiválbuszt” sikerén felbuzdulva az Oldtimer Show-n is igénybe veheti a nagyközönség ezt a díjmentes kényelmi szolgáltatást, amely a rendezvény teljes nyitvatartási idejében, "Oldtimer Show" felirattal ellátott, 50 fős, alacsony padlós, világoskék színű BKK buszokkal közlekedik a Nyugati-pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között. Felszállás a Nyugati pályaudvarnál: a Váci úti BKK buszmegállóan (a híd mellett). A Fesztiválbusz csak a két végállomás között közlekedik, máshol nem áll meg, és csak a rendezvényre érkező látogatók vehetik igénybe! A menetidő 10 perc. Leszállás: a Vasúttörténeti Park P1-es parkolójában, a 2-es bejárat előtt lesz.

Az autóval érkező látogatók számára jó hírünk, hogy a rendezvényhez tartozó ingyenes parkolóhelyek száma az eddigi 900-ról 1100-ra bővült.

A Magyar Vasúttörténeti Park BKV járatokkal (30-as, 30A, 120-as jelű autóbuszokkal és a 14-es villamossal), illetve 2016-tól hétvégenként ismét megközelíthető a Nyugati pályaudvar és Esztergom között közlekedő személyvonatokkal.

A rendezvényre érkező látogatók a jegypénztáraknál minden jegyhez ajándék Oldtimer Show matricát kapnak. A belépőjegy egyben nyereményszelvényként is működik, ugyanis a hátoldalát kitöltve a Karos Klub Spa szálloda wellness hétvégéje a nyeremény.

A szervező koncepciója, hogy az esemény területére belépők rengeteg ingyenes szolgáltatással és újdonsággal találkozzanak, ezért díjmentes: a Fesztiválbusz, a parkolás, a Gasztronómia utcában a kóstolás, a sok gyermek program (ugrálóvár, népi játszótér, arcfestés, íjászat, jurta, kézműves-foglalkoztatók, furulya oktatás, állatsimogató), a kovácsműhely, a vasútmodell-kiállítás, a hagyományőrző termelő-eszköz interaktív kiállítás, a Csabai Tájház múzeum, stb…

A felnőttek válogatott oldtimer autókban és motorokban gyönyörködhetnek majd, ugyanis a rendezvényen minden modellből csak 1-1 darab kerül kiállításra. A beválogatott járművek közül a legszebbek  egy veteránjármű szépségversenyen vesznek részt, ahol összesen 31 szakmai és szervezői díj kerül kiosztásra.

Az előzőekben felsoroltakon kívül az érdeklődők busz, teherautó, amerikai autó, Youngtimer autó kiállítást tekinthetnek meg, de traktor és stabil motor bemutatók, katonai járművek, gőzmozdonyok és vasúti kocsik kiállítása is várja a nagyérdeműt.

A Víztorony Parkban „Veteránjármű Találkozó” lesz 3 napon át. A rendezvény bármelyik napján lehet OT rendszámmal (muzeális minősítés) rendelkező járművekkel beállni a Víztorony Park (a 2-es és 3-as bejáraton át).

Ráadás a „Kalandjárók Kiállítás”, melyen lakókocsikat, hajókat és egyéb szabadidős célú járműveket mutatnak be a neves márkák magyarországi képviselői. Ugyanitt tekinthetők meg a vasárnapi „Tuningautó Kiállítás” és a túrázás keretében az Oldtimer Show-ra saját OT rendszámos autóval, vagy motorral érkező vendégek féltve őrzött kincsei.

A Víztorony Park Gasztronómia utcájában háztáji kolbász, sajt, méz, lekvár és egyéb háztáji kézműves ételekből lehet vásárolgatni. A nagy parkban a felnőtteket a Kézművesek Vására, a gyerekeket pedig a vurstli csalogatja majd. Mindkét parkban profi melegkonyhás vendéglátók gondoskodnak a látogatók kiszolgálásáról. A Vasúttörténeti Park minden interaktív programja üzemel majd az Oldtimer Show hétvégén: vagyis fel lehet ülni a kerti vasútra, utazhatunk a sínautóban, a lóvasúton, kipróbálhatjuk a hajtányozást és egy igazi kuriózum a nagy gőzmozdonyon utazás, amely próbaútra viszi az érdeklődőket.

Összesen 500 db oldtimer jármű lesz látható a 10 hektáros rendezvényterületen.

Belépőjegy árak:
Felnőtt 3.500,- Ft
Gyerek / Nyugdíjas: 3.000,- Ft (Kérjük, a nyugdíjas igazolvány és személyigazolvány bemutatását a kedvezmény igénybevételéhez.)
Családi: 9.999,- Ft (2 felnőtt és 2 gyerek együttes belépésére jogosít).

www.vasuttortenetipark.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése