2016. április 13., szerda

Mary és a tenger - bábelőadás 16 éven felülieknek


Mary és a tenger avagy az idegenek kedvessége címmel 16 éven felülieknek szóló bábelőadást mutat be a Békéscsabai Napsugár Bábszínház 2016. április 29-én.

Mary nem ül a tengerparton. Mary nincs egyedül. Lábát nem mossa a víz, hajába nem akad a szél. Nem süt rá a nap, nem neki bárányok a felhők. Csak a homok sárgája világít, csak az ajtócsapkodások vezetik a nyikorgó hotelszobába, ahol mesék laknak a polcokon és balladák lógnak a fogasokon. Mit énekel a madár Henry Lee fülébe? Hol találod Millhaven városát a térképen és miért nem jár már arra vonat? Miért hívja mindenki Elzát Vadrózsának? 

Gyere velünk, fogd a kezünk és kérdezz, amikor nem tudsz valamit: a világ nem olyan kedves mindig, amilyennek te látod... De ne félj, mi itt vagyunk, a szél majd felkap és elsodor, gyere velünk és ne félj, elérünk még ma a tengerig! 

Nick Cave balladái egy kopott padlásszobában elevenednek meg, ahol különböző tárgyak és bábok segítségével jelenítik meg a gyerekek félelmeit, amelyeket mindenki ismer, de csak kevesen beszélnek róla.

Mese a félelmekről, nem csak ijedősöknek!

Rendező: Antal Attila
Dramaturg: Tóth Réka Ágnes
Tervező: Ferenczi Réka
Zene: Lovas Gábor, Antal Attila
Rendezőasszisztens: Nagy Ildikó
Játsszák: Csortán Zsóka, Czumbil Emőke, Balázs Csongor, Czumbil Örs, Lovas Gábor, Rákóczi Antal

Az előadás 20:30-kor kezdődik.

www.facebook.com/events/1293889943973824

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése